Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Καλωσόρισμα και ένα "Εκμέκ" Μελομακάρονο

Εδώ και μέρες γράφω, σβήνω και ξανά από την αρχή..είναι που έχω άγχος αν θα τα καταφέρω, η αλήθεια είμαι και καλύτερη στον προφορικό από ότι στον γραπτό λόγο και και..προσπαθώ να μην γράψω ένα τεράστιο κείμενο και  σας κουράσω και από την άλλη θέλω τόσα να μοιραστώ..αποφάσισα να δώσω μερικά στοιχεία λοιπόν, σαν πρώτη γνωριμία και κάποια στιγμή όταν πάρω θάρρος..θα συμμετέχω σε αυτά τα υπέροχα παιχνιδάκια των blogger με τα +πράγματα που δεν ξέρετε για μένα.
Είμαι η Χρύσα, παντρεμένη εδώ και 3 χρόνια, και μαμά ενός μπόμπιρα .Είμαι μοναχοπαίδι και μοναδικό εγγόνι (θα το αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή..) πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων, μιλάω Αγγλικά, Ιταλικά και Τούρκικα (με όσες έχουμε επικοινωνία μέσω instagram το γνωρίζεται ήδη!). Κατάγομαι από μια μικρή πόλη του Έβρου, την Ορεστιάδα αλλά κατοικώ στην Καβάλα.

  • κύριο χαρακτηριστικό μου:
η απόχρωση του λιλά και οι πεταλούδες! Ο συνδυασμός των δύο αυτών, υπάρχει από ρούχα, τοίχους, μαξιλάρια μέχρι και μαχαιροπίρουνα στο σπίτι μου..
  • Αγαπώ:
τις κατασκευές, την ζωγραφική, την μαγειρική, το καλό φαγητό, την παράδοση μας, τα όμορφα σερβίτσια και το τσάι!
  • Αγαπημένη συνήθεια:
η ώρα που θα απολαύσω το τσάι μου πριν κοιμηθώ..
  • Κακή συνήθεια:
τρώω ακόμη τα νύχια μου!

Το να πειραματίζομαι στην κουζίνα μου, λειτουργεί ως ψυχοθεραπεία..Το blog αυτό, δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη μου να μοιραστώ και με εσάς τις δεκάδες συνταγές που έχω..φυσικά δεν τις έχω εφεύρει ή δημιουργήσει μόνη μου, ούτε θα είναι πρωτότυπες και με εξειδικευμένα υλικά..θα είναι όμως παρουσιασμένες με τον δικό μου τρόπο, φτιαγμένες πολλές φορές με μεγάλη επιτυχία και κυρίως βγαλμένες από την παράδοση του τόπου μου ώστε να τον γνωρίσετε και εσείς! Και επειδή  πάλι είπα πολλά..θα σας κεράσω ένα νηστίσιμο γλυκάκι....  "εκμεκ"μελομακάρονο λόγο των ημερών!!!
καλή μας απόλαυση...
                  (η ποιότητα των φωτογραφιών μέχρι να ρυθμίσω την μηχανή μου ενδέχεται να είναι κάκιστη..)

 Για όσους θέλουν να το δοκιμάσουν ακολουθεί συνταγή!!


"Εκμέκ" Μελομακάρονο
περίπου 15 μερίδες

Για τη βάση μελομακάρονο:
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλ.ηλιέλαιο
1/2 φλ.χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του
1/2 φλ. ζάχαρη
1/2 φακελάκι baking powder
1 κ. γλυκού σόδα μαγειρική
1/2 κ. γλυκού κανέλα

Για το σιρόπι:
1 1/2 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. μέλι
3 φλ. νερό

Συνταγή κρέμας:
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1/2 ποτήρι αλεύρι
1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
1κουταλιά σούπας νισεστέ (corn flour)
2κουταλιές σούπας μαργαρίνη
1 βανίλια

Εκτέλεση:
Για τα μελομακάρονα:
Λιώνουμε τη ζάχαρη και την σόδα στο χυμό πορτοκάλι, ζυμώνουμε απαλά με τα υπόλοιπα υλικά. Στρώνουμε σε 1 μέτριο ταψάκι  και ψήνουμε στους 180οC για περίπου 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, όταν πάρει βράση κατεβάζουμε απο τη φωτιά (δεν το θέλουμε πολύ πηχτό). Μόλις βγάλουμε τη βάση μας  ζεστή τη περιχύνουμε με το σιρόπι.
Για την κρέμα
βάζουμε τον χυμό και την άχνη σε χαμηλή φωτιά να ζεσταίνεται και διαλύουμε το αλεύρι και το νισεστέ στο νερό. Μόλις διαλυθούν τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι μας όπου έχουμε το χυμό και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την βανίλια και τη μαργαρίνη να "γυαλίσει" το μείγμα μας. Μόλις γίνει χλιαρή η κρέμα μας την αδειάζουμε πάνω από τη βάση και τοποθετούμε μισή ωρίτσα στο ψυγείο!

Σερβίρουμε ιδανικά με φιστίκι Αίγινης ή καρύδια!
καλή σας όρεξη!!

Υ.Γ. 1
εννοείται ότι αν έχουμε επισκέπτες, έτοιμα μελομακάρονα και κρέμα στιγμής μας κάνουν μια χαρά την δουλειά μας!

Υ.Γ. 2 
Να είστε επιεικείς μαζί μου..είναι αρχή και έκανα υπερπροσπάθεια να το φτιάξω, όσο παράξενο και αν ακούγεται σε όσους παίζουν την τεχνολογία στα δάχτυλα..υπόσχομαι να βελτιωθώ !!!σιγά σιγά θα σας ξεναγώ και στις ενότητες μου..

κάθε συμβουλή ή παρατήρηση ευπρόσδεκτη!

Σας φιλώ,
Χρύσα

24 σχόλια:

  1. Καλώς όρισες πανέμορφο και πολυτάλαντο κορίτσι στην blogoσφαιρα!!! Χαίρομαι που σου κάνω ποδαρικό, ο μπαμπάς μου με είχε για γουρλού! Και πολύ το άργησες θέλω να σου πω κι εύχομαι να πλημυρίσει το μπλογκ σου από αναρτήσεις και σχόλια!!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!

    artdecorationcrafting.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είμαι σίγουρη οτι θα μου φέρεις γούρι!!!εύχομαι να είμαι τόσο πολυτάλαντη όσοι εσυ!σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες και την θετικη ενέργεια!!!

      Διαγραφή
  2. Γεια σου Χρύσα και από το blog σου επίσημα!! Σου εύχομαι καλή αρχή και σε ευχαριστώ για το γλύκισμα!!! Η αλήθεια είναι ότι με τη ζαχαροπλαστική είμαι μαλωμένη, αλλά διαβάζω με ενδιαφέρον τις συνταγές και τις υποδεικνύω σε άλλους Χαχαχα!!! Φιλιά πολλά στο Βορρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστω πολυ πολυ!!! ούτε εγώ είμαι των γλυκών!ούτε τρελαίνομαι να τα τρώω αλλα και με τα περίπλοκα έχω θεμα...γι' αυτο το λόγο είναι πανεύκολα και γρήγορα αυτά που φτιάχνω!παρόλα αυτα..περιμένω σχόλια αν κάποιος δικός σου φτιάξει κάτι απο αυτά που θα δίνω!!! φιλιά απο την κρύα Β.Ελλαδα!!!

      Διαγραφή
  3. Χρύσα μου καλωσόρισες στη blogόσφαιρα!!! Υποψιάζομαι ότι από σένα θα δούμε μοναδικά και υπέροχα πράγματα, μιας και προσωπικά με έχεις τρελάνει με αυτά που παρουσιάζεις και από το instagram!! Από το γλυκάκι σου θα πάρω ένα κομμάτι μιας και το λιμπίστικα και ένεκα εγκυμοσύνης πρέπει να εκπληρώνω τις ορέξεις μου!!! Καλή αρχή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ κοριτσάκι μου! όταν έρθει, με το καλό στον κόσμο και αυτό το μωράκι σας, ελπίζω να καταφέρετε να ανέβαιτε στα "πατρια" εδάφη για κους κους και ξενάγηση!

      Διαγραφή
  4. Καλώς την! Καλή αρχή έκανες πάντως. Η συνταγή δείχνει όνειρο!!! Καλή συνέχεια και για ότι χρειαστείς μη διστάσεις να ρωτήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ πολύ!!! ελπίζω να την δοκιμάσετε και να σας αρέσει! Θα χρειαστώ σίγουρα βοήθεια στην αρχή! αν δείτε κάτι παράξενο..σίγουρα κάτι λάθος θα έχω κάνει ενημερώστε με!!!χιχι

      Διαγραφή
  5. Επιτέλους!!!!! Κορίτσι μου όμορφο πόσο χαίρομαι που επιτέλους το πήρες απόφαση! Εγώ αυτό που θα σε συμβούλεψω είναι να είσαι ο εαυτός σου! Μην σκέφτεσαι αν θα τρελάνεις τον αναγνώστη, ή αν θα υον κουράσεις να είσαι αληθινή και αυτο είναι υπεραρκετό '! Άλλωστε αυτό αγαπήσαμε στο instagram και θέλαμε να μπεις στην μπλογκοσφαιρα!!! Ακούγεται μιαμ συνταγή, ανυπομονώ για τις επόμενες, το στήσιμο τόσο εσύ!!! Καλή αρχή!! Φιλιά πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου..μακάρι ο γραπτός μου λόγος να φτάσει τον δικό σου..σε ευχαριστω πολύ για την παρότρυνση και την ενθάρρυνση!!! τίποτα τελικά δεν ειναι ακατόρθωτο αν το πάρεις πραγματικα απόφαση!!!ανυπομονώ να λάβω τα σχόλια σας για τα επόμενα θέματα!

      Διαγραφή
  6. Καλή αρχή Χρύσα μου! Να είναι το μπλογκ σου γεμάτο με φίλους, χαρά και έμπνευση! Θα σε ακολουθώ όπως και στο instagram. Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολυ πολύ για τις ευχές σου!περιμένω τα σχόλια και κυρίως τις παρατηρήσεις απο εσας τις "expert" του είδους!

      Διαγραφή
  7. Καλοταξιδο και με ολλους ταξιδιώτες το bloggaki σου. Καλη αρχη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω παρα πολυ αθανασια μου!καλες δημιουργίες σε όλους μας!💜

      Διαγραφή
  8. Εγώ το ξέρεις πως δεν πρόκειται να το φτιάξω Π Ο Τ Ε διότι λυπάμαι όποιον τρώει από τα χεράκια μου!!! Καλορίζικο το site και περιμένω τη μερίδα μου!!!

    φιλάκια πολλά
    Κάρη (a.k.a.Κούκι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ δεν πιανεσαι!θα στα κάνω delivery !τi να σε κάνω που έφυγες 500χιλ.μακρια!οριστε τι χανεις τωρα! :-P
      Μοοοοουτς!!!!

      Διαγραφή
  9. Καλώς ήρθες Χρύσα!!! Και αναρωτιόμουν αν έχεις blog.. :) Σιγά σιγά και θα τα βρεις όλα για το πως φτιάχνεται, μόνο να ξέρεις πως υπάρχουν διάφορα site ή bloggers που έχουν γράψει πως να κάνεις αλλαγές στο blog σου. Ότι χρειαστείς ρώτα.
    Καλή συνέχεια!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλως σας βρήκα!!!ευχαριστω για τις συμβουλές!!! θα το μελετήσω το θέμα!!!φιλακιααα

      Διαγραφή
  10. Καλή αρχή στο νεο σου ξεκίνημα! Σου ευχομαι να απολαμβάνεις κάθε ανάρτηση και να ευχαριστηθείς αυτο το νεο ταξιδι που ξεκινάς! Δε σε γνώριζα, κατα τύχη σε βρήκα!
    Καβάλα ακούω και χαίρομαι πολυ, ειναι η καταγωγή του άντρα μου απο εκει και Έρχομαι! Κάθε καλοκαίρι ανελλιπώς απο το 2008, όμορφος τόπος! Σε φιλώ καλο βράδυ!
    Polkadotslady

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! χαίρομαι που με βρήκες !!!!(με τις περισσοτερες γνωριζόμαστε μέσω instagram με τα άλλα sosial δεν τα παω καλα!τωρα δημιουργηθηκαν!!) ελπίζω όταν έρθεις ξανα να βρεθούμε και απο κοντά!σε φιλω!

      Διαγραφή
  11. Χρύσα μου καλορίζικο το ιντερνετικό σπιτάκι σου!!! Είμαι σίγουρη πως θα είναι ζεστό, γλυκό και φιλόξενο σαν και σένα:)
    Του εύχομαι να έχει ένα μακρύ δημιουργικό ταξίδι.
    Τώρα σχετικά με τις συμβουλές... Ενεργή μπλόγκερ δεν είμαι για να σου δώσω τις κατάλληλες συμβούλες, ειδικά από τεχνικής άποψης πάσχω. Όμως θα συμφωνήσω με την αγαπημένη μου Γιάννα. Να είσαι αληθινή, να είσαι ο εαυτός σου. Μην προσπαθήσεις να γίνεις κάποια άλλη που νομίζεις ότι γράφει καλύτερα. Να γράφεις για σένα, επειδή σε ευχαριστεί και όχι επειδή πρέπει.
    Όσο για την εμφάνιση, φωνάζει Χρύσα το σπιτάκι σου. Παρόλα αυτά νομίζω στην πορεία του χρόνου θα πειραματιστείς και θα αλλάξεις διάφορα μέχρι να καταλήξεις στην τελική του μορφή. Εμένα μου πήρε 2 χρόνια να αλλάξω εμφάνιση και όνομα! Τότε κατάλαβα τί ακριβώς ήθελα να κάνω στο μπλόγκινγκ:)
    Ούτε εγώ έχω ΦΒ και δεν το γουστάρω. Αν δεν θέλεις να κάνεις, μην το κάνεις για το μπλογκ. Θα σε ρουφήξει από θέμα άγχους και χρόνου. Ο κόσμος που θέλει να σε διαβάσει, θα έρθει. Τώρα αν σε ενδιαφέρει επαγγελματικά, τότε ναι, θα το χρειαστείς.
    Πάμε στα άλλα: Αγαπώ Καβάλα! Περάσαμε καταπληκτικές οικογενειακές διακοπές το Καλοκαίρι του 2011 στη Νέα Πέραμο με μαγικά μπάνια στους Αμμόλοφους!!!
    Επίσης έχω να σου πω πως φέτος κατάφερα να σταματήσω να τρώω τα νύχια μου! Στα 41 μου! Οπότε υπάρχει ελπίδα και για σένα Χρύσα μου:))))
    Σου εύχομαι καλή αρχή και καλή συνέχεια κοριτσάκι όμορφο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ και απο εδώ καλή μου!!!θα κρατήσω τις συμβουλές σου!!! έχεις δίκιο στην πορεία αρκετά θα αλλάξουν αλλα όλα στην ώρα τους..τωρα για τα νυχάκια με ψιλοαπογοήτευσες...πάντως αν ξαναβρεθείτε στα μέρη μας θα χαρώ πολύ να γνωριστούμε και απο κοντά!(εχουμε πολλες παραλίες ακομη να μάθετε!!!αντε ξαναελάτε!!!)
      τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  12. Καλώς σε βρήκαμε! Το γλυκάκι σου έχει υπέροχο στήσιμο στο πιάτο! Μπορείς να το βάλεις και σε μεγαλύτερη φωτογραφία να χορτάσει το μάτι (αφού το στομάχι λίγο δύσκολο ;) )
    Καλή αρχή να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολυ !καλώς σας βρήκα και γω με τη σειρά μου! οκκκ..θα τα βάζω extra large!χιχι
      τα φιλιά μου

      Διαγραφή

περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας..