Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Πάλι Κέικ?


Το κέικ είναι από τα γλυκά με πολύ μεγάλη ιστορία. Τα συναντάμε κυρίως στην Ευρώπη και στη Β. Αμερική. Μεγάλη παράδοση στα κέικ έχει η Αγγλία, όπου το κέικ είναι απαραίτητο συνοδευτικό του τσαγιού.  
Η ιστορία του ξεκινά τα αρχαία χρόνια, τότε έμοιαζε περισσότερο με γλυκό ψωμί , στο οποίο πρόσθεταν μέλι και καρπούς.  Τον 13ο αιώνα εμφανίζεται με την λέξη κέικ στα Αγγλικά βιβλία ενώ από τον 17 αιωνα έχει πλέον την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα.
Συνταγές για κέικ θα έχετε δοκιμάσει άπειρες...Η αλήθεια είναι όμως, οτι το κέικ της μαμάς-γιαγιάς που έχουμε μεγαλώσει με αυτό είναι πάντα το καλύτερο για εμάς..
Στο σπιτί μας καταναλώνεται πάρα πολύ για δεκατιανό ή με τον καφέ ακόμα και για κολατσιό στην δουλεια..η δική μου εκδοχή δεν είναι κάτι ιδιαίτερο..είναι η πιο απλή, κλασική, εύκολη και με σίγουρη επιτυχία!
κάθε φορά που φτιάχνεται αλλάζει γεύση ανάλογα με το τι προσθέτουμε και αυτό φυσικά εξαρτάται με το τι έχουμε διαθέσιμο στο σπίτι. 
Την φτιάχνω απο παιδί γιατί είναι τόσο εύκολη που κυριολεκτικά φτιάχνεται απο ένα παιδί! το κυριότερο δεν χρειάζεται να ψάχνω στο βιβλίο συνταγών αφου την μαθαίνεις ποιηματάκι!

 Κέικ- Βασική Συνταγή:



 4-3-2-1 τόσο εύκολο!


εκτέλεση:
χτυπαμε καλα τα αυγα με την ζάχαρη, προσθετουμε το λάδι και το γάλα και τέλος το αλευρι και το μπέικιν. Ψήνουμε στους 180οC για 45λεπτα!

Για το γλάσσο: 
1 κουβερτούρα
1 κουτ.σούπας γάλα εβαπορέ
1κουτ.σούπας μέλι
2κουτ.σούπας πραλίνα


και ιδου το  αποτέλεσμα!!!



για τις μέρες αυτές προσθέστε κόντιτα, σταφίδες και καρύδι για πολυυυ γιορτινο αποτέλεσμα!

καλα ψησίματα!

3 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη διακόσμηση! Το γλάσο εξαιρετικό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχουμε ένα μεγάλο παιδάκι στο σπίτι που τρώει το κείκ του μόνο με γλάσσο!;-P οπότε και μεις δεν του χαλάμε χατήρι!χιχι

      Διαγραφή

περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας..