Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

H Κική και η Κοκό !!!









                     ή




Ο παρακάτω σουρεαλιστικός διάλογος είναι φανταστικός απλά θέλω να δώσω έμφαση (και λίγο χιούμορ..) στο άρθρο..γιατί σε όλους μας έχει συμβεί…

  • Ντρινννννν…ντρινννννν… 
  •  Παρακαλώ?
  • Γεια σου Μαρία!!! Η Ζωή είμαι! Είμαστε με την Καίτη στη γειτονιά σου!!! Είσαι ελεύθερη να περάσουμε για ένα καφεδάκι στα γρήγορα?! 
  • Εμ..χμ..ναι ναιιιιι!!!εχω τόσο καιρό να σας δω…(και καθόλου χρόνο να συμμαζέψω το σπίτι και να ετοιμάσω κάτι..)
  •  Ωραία!!!σε μια ώρα το πoλύ θα είμαστε εκεί!!
  •  Σας περιμένω..(και τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου!!!)

Τι μπορώ να φτιάξω αν έχω ένα πακέτο φύλλα κρούστας , δυο μικρά πυρεξ (ή ταψάκια) και 30 λεπτά στη διάθεσή μου ώστε να ετοιμάσω και το σπίτι κατάλληλα?

Την Κική και την Κοκό (βλεπε instagram)!!!
Κική


Κοκό

Για να γίνονται οι αποκαλύψεις… η Κική λοιπόν είναι μια ψευτομπουγάτσα με τυρί ενώ η Κοκό με κρέμα..
Οι συνταγές στους περισσότερους είναι γνωστές, όμως πολλές φορές αυτές τις «εύκολες» τις ξεχνάμε για κάποιο περίεργο λόγο και δυσκολευόμαστε άδικα.. για να τις θυμηθούμε και μαζί…
Αν λοιπόν τα οικογενειακά γούστα είναι μοιρασμένα για γλυκό ή αλμυρό, αν περιμένουμε έκτακτους επισκέπτες, αν βαριόμαστε, αν θέλουμε ένα πλήρες γρήγορο μενού (σερβίρουμε με σαλάτα και παγωτό αντίστοιχα!) ή αν απλά θέλουμε κάτι γρήγορο και διαφορετικό για πρωινό κάνουμε τις παρακάτω συνταγές με υλικά που οι περισσότεροι έχουμε στο ψυγείο μας..(οργάνωση που λέγαμε στο προηγούμενο post)..

Καταρχάς χρειαζόμαστε ένα πακέτο φύλλα κρούστας για πίτα και τα κόβουμε στην μέση! Συνήθως έχουν μέσα 10 φύλλα αν έχουν και λιγότερα δεν είναι πρόβλημα! Και αν έχουμε δύο ταψάκια γίνονται παράλληλα και τα δύο


Συνταγή για αλμυρή εκδοχή:
10 φύλλα (αυτά που κόψαμε)


100γρ. φέτα ή διάφορα τυριά
50 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
2 αυγά
1 κούπα γάλα
1 γιαούρτι
1 κουτάκι σόδα
Αλάτι, πιπέρι
3 κου.σούπας ελαιόλαδο
Σουσάμι (προαιρετικά!)
(αν θέλουμε και κίτρινα τυριά, πιπεριές χρωματιστές κτλ)


Συνταγή για γλυκιά εκδοχή:


10 φύλλα (τα μισά που κόψαμε)
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κούπα γάλα
2αυγα
50γρ βούτυρο
5κουτ.σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
Μια βανίλια ή ότι άλλο άρωμα θέλουμε
 Άχνη κανέλα για το σερβίρισμα









Εκτέλεση:

για την αλμυρή εκδοχή βουτυρώνουμε το ταψάκι και βάζουμε ένα φύλλο κάτω. Στα υπόλοιπα φύλλα σκορπούμε φέτα και τα τυλίγουμε φυσαρμόνικα. Περιχύνουμε με βούτυρο και βάζουμε στο φούρνο. Το ίδιο και για την γλυκιά εκδοχή, βουτυρώνουμε ταψάκι, βάζουμε φύλλο, σκορπούμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλλα, τυλίγουμε φυσαρμόνικα και βάζουμε στο φούρνο. Στους 180οC.. Κρατάμε από ένα φύλλο για το τέλος!!!
Για την Κική ανακατεύουμε γιαούρτι, γάλα, την σόδα και τα αυγά, λίγο αλατάκι, πιπέρι και το λάδι. Για την Κοκό ζαχαρούχο, γάλα, βανίλια και τα αυγά. Μόλις ανακατευτούν τα δύο μείγματα βγάζουμε από το φούρνο τα ταψάκια περιχύνουμε την γεμίσει στο καθένα τοποθετούμε και το τελευταίο φύλλο αλείφουμε με το βούτυρο που περίσσεψε και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει! Σερβίρουμε με άχνη κανέλλα και πάπρικα αν θέλουμε..

Η όλη διαδικασία με το πλύσιμο των σκευών δεν θα πάρει πάνω από μισή ώρα!
Για αυτό βάλτε τις συνταγές στο πρόγραμμα! Αν όπως είπα πιο πάνω σερβίρετε με σαλάτα και ίσως παγωτό είναι ένα πλήρες γεύμα που στην πλειοψηφία αρέσει!


Καλή επιτυχία!!!

Τα φιλιά μου..

9 σχόλια:

  1. Χρύσα μου θα προσπαθήσω να τις φτιαξω και εγώ! Αν τις πετύχω θα τις ανεβασω στο instagram να τις δεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελεια γεωργια μου!θελω γνώμη οταν τις δοκιμασεις!💜💜💜

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι οι πιο νόστιμες Κική και Κοκό που γνώρισα!!!! Καλά έλιωσα με την αφήγηση!!! Να σαι καλά κοριτσάκι μου!

    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προσπαθώ Χριστίνα μου πολύ να το κάνω πιο διασκεδαστικό γιατί γενικά σαν ανθρωπος δεν έχω χιουμορ (δεν θα γελασεις ποτε με ανεκδοτο μου και με κοροιδευουν)...σε φιλώ!

      Διαγραφή
  4. Καλά βρε Χρύσα μου, με τις αναρτήσεις στο instagram με έκανες να αναρωτηθώ και να ανυπομονώ να δω ποιες είναι τέλος πάντων η Κική και η Κοκό. Χαχα Πολύ ωραία ιδέα!! Πάντως καιρό έψαχνα απλή και γρήγορη συνταγή για τυρόπιτα (ή μπουγάτσα με τυρί τέλος πάντων) και τη βρήκα. Και με bonus και τη γλυκιά εκδοχή! Μπράβο κορίτσι. Θα τις τιμήσω!!❤
    Χρυσή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι μου είναι πραγματικά πολύ γρήγορη, οικονομική και νόστιμη συνταγή για τις τεμπέλικες μερες!ελπίζω να την δοκιμάσεις και να μου πεις την γνώμη σου!εγω την κάνω συχνά με ότι έχω στο ψυγείο απο αλλαντικα, τυρια, λαχανικα κτλ και πάντα καταναλώνεται αμέσως..

      Διαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέρουσες η Κική και η Κοκό! Και μάλιστα τρως για πρωινό τη μια και για βραδινό με σαλατούλα την άλλη!! τώρα που είναι και Απόκριες, μού φαίνονται τέλειες οι συνταγές!!!ευχαριστούμε Χρύσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας..