Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Hasan Paşa Köftesi


Γίνεται να κάνουμε το τραπέζι σε τέσσερα άτομα, με λιγότερο από 5ε μαζί με τις σαλάτες και να τους εντυπωσιάσουμε?
Σήμερα βλέπουμε τρεις συνταγές, τρεις διαφορετικές εκδοχές του ίδιου γευστικά πιάτου ανάλογα τον χρόνο που έχουμε.





εκδοχή no 1 :
Hasan Paşa Köftesi ( κεφτεδάκια χασάν πασά )


δυστυχώς δεν υπάρχουν αναφορές για ποιον από όλους πρωτοφτιάχτηκαν ωστόσο είναι ένα πεντανόστιμο και γρήγορο πιάτο!

θα χρειαστούμε:
200γρ αναμεικτο κιμά

1 κρεμμύδι
1 αυγό
μπαχαρικά (που μας αρέσουν)
λιγη φρυγανιά τριμμένη
λίγο λαδακι
1/2 κ.γλυκού κέτσαπ
1σκελίδα σκόρδο
1κουτάκι ψιλοκομμένο ντοματάκι
1 φακελάκι πουρέ στιγμής και το αντίστοιχο γάλα
100γρ. φέτα ή τυρι της επιλογής μας

η διαδικασία απλή: 
βάζουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά

  ζυμώνουμε και πλάθουμε φωλίτσες και τις τοποθετούμε στο ταψάκι των cupcake. Η αναλογιά βγάζει ακριβώς 12!
  τρίβουμε λίγη φέτα ή τυρί της επιλογής μας

 με ένα κορνε τοποθετούμε τον πουρε που έχουμε φτιάξει σύμφωνα με τις οδηγίες!

 ψήνουμε στους180ο C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια


φτιάχνουμε την σάλτσα βάζοντας μια κουταλιά λάδι, 1 σκελίδα σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα ψιλοκομμένα ντοματάκια. Βράζουμε 10λεπτα μεχρι να δέσει και σερβίρουμε!












αν θέλουμε πιο "ενισχυμένα" τα χασαν πασά βάζουμε περισσότερο κιμά ή φτιάχνουμε με τη δική μας συνταγή τον κιμά και την σάλτσα. Η κεντρική ιδέα είναι κάτι εντυπωσιακό και οικονομικο αλλα παράλληλα πεντανόστιμο!







εκδοχή no 2 :

πατάτες αρκοντεόν

με τα ίδια υλικά φτιάχνουμε τον κιμά. 
καθαρίζουμε και βράζουμε 4 μεγάλες πατάτες για 10 λεπτά.
μόλις μαλακώσουν τις χαράσσουμε αρκοντεον αλλα οχι μέχρι τέλους και ανάμεσα τοποθετούμε τον κιμα. ρίχνουμε την σάλτσα ντοματας (ανακατευουμε τα υλικά χωρις να τα βράσουμε όπως στην πρώτη εκδοχή ) και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν!




λίγο πριν βγάλουμε πασπαλίζουμε με το τυράκι και αφήνουμε να γκραντιναριστεί σε δυνατη θερμοκρασία για 1-2 λεπτά!






εκδοχή no 3 :

μαργαριτούλες:

με ακριβώς ίδια υλικά



 με μια  "αρίδα" βγάζουμε σπιράλ απο τις πατατούλες
 τις "πιάνουμε"με οδοντογλυφίδα να φτιάξουμε σχήμα λουλούδι
 βάζουμε στο κέντρο τον κιμα
και περιχύνουμε με την σάλτσα.
ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και κατα το σερβίρισμα τρίβουμε τυράκι.





Τα συγκεκριμένα φαγητά ταιριάζουν με πάρα πολλές σαλάτες, με όλες θα έλεγα!
προσωπικά τις συνόδεψα με :
  • γιαούρτι, αγγουράκι ψιλοκομμένο, λάδι, ξύδι, αλάτι,πιπέρι, άνηθο
  • πιπεριές Φλωρίνης ψητές λαδολέμονο
  • λαχανοσαλατα πολιτικη
ο καθένας με τις γεύσεις του!

καλη μας όρεξη 


τα φιλιά μουυυυ

3 σχόλια:

  1. Μπράβο Χρυσά μου! Δώσε μας ιδέες γιατί στερεψαμε χαχαχα!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Γεωργία μου είναι πολλες γρήγορες συνταγουλες στα προσεχώς!!!💜💜💜

      Διαγραφή
  2. Εντυπωσιακές όλες οι εκδοχές! οι δύο πρώτες θα εκτελεστούν άμεσα και θα σου πω εντυπωσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας..