Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Κοτόπουλο Γεμιστό με πατατούλες

 








Συνταγές με κοτόπουλο άπειρες...συνταγές για γεμιστό κοτόπουλο...ακόμη περισσότερες...
αυτή όμως είναι η δική μου αγαπημένη γεύση...η γεύση του κυριακάτικου φαγητού, του επίσημου γεύματος, του γιορτινού, της μανούλας, της οικογένειας .
Απλή για ακόμη μία φορά και γρήγορη..αλλα πεντανόστιμη...






υλικά:
ενα κοτόπουλο περίπου 1κιλό
πατάτες υπολογίζουμε,μια μεγάλη για κάθε άτομο ή δυο μέτριες
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη
ελαιόλαδο
λεμόνι προαιρετικά (μισό είναι αρκετό)

για την γέμιση:
100γρ. φέτα
1/2 καρότο
1/2 πιπεριά Φλωρίνης
1/2 πιπεριά πράσινη
1 ντομάτα
μαϊντανό
λίγο ελαιόλαδο
αν μας αρέσει συκωτάκι από το κοτόπουλο.

εκτέλεση:

κόβουμε τις πατάτες σε πολύ μεγάλα κομμάτια (στα δυο αν είναι μέτριες ή στα 3-4 τις μεγάλες). Γεμίζουμε το κοτόπουλο ανακατεύοντας όλα τα υλικά της γέμισης. Το βάζουμε μαζί με τις πατάτες σε γάστρα (οπωσδήποτε ) αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Από πάνω την πάπρικα και κάνουμε ελαφρύ μασάζ να πάει παντου.κλείνουμε την γάστρα και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C αρχικά και έπειτα στους 180 ο C για περίπου 1.30 ωρα μέχρι να ροδίσει, κάπου στην μέση γυρίζουμε το κοτόπουλο και από την άλλη πλευρά και λίγο πριν το τέλος το γυρίζουμε στο γκριλ να ροδοψηθεί.


tips:
  • Δεν βάζουμε ποτέ νερό στις πατάτες φούρνου γιατί γίνονται βραστές και όχι ψητές..
  • για ζουμερό κοτόπουλο ψήνουμε πρώτα από την πλευρά της πλάτης και έπειτα γυρίζουμε το στήθος που είναι το μέρος που ψήνεται πιο γρήγορα!

 υ.γ. ένα μεγάλο ποντικάκι έφαγε το φαγάκι πριν φωτογραφηθεί ψημένο..γιαυτό δεν υπάρχει η αντίστοιχη φωτογραφία...και ήταν πολύ λιμπιστικό πιστέψτε με!

καλή μας όρεξη..

2 σχόλια:

  1. Η γέμιση είναι φοβερή! με τη πιπερίτσα φλωρίνης και το συκωτάκι! Προστέθηκε στα κυριακάτικα πειράματα! επίσης αν δεν βάλεις εστω και λίγο νερό δεν αρπάζει από κάτω η πατάτα; κοιτα απορίες που έχω πρωι πρωι έ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσακι μου δεν αρπαζει!αντίθετα ψηνεται με τα ζουμακια της και γινεται απο εξω με κρουστα κ απο μεσα μαλακι!ειτε κοκκινιστη ειτε λεμονατι τραβα τα υγρα απο τα αλλα υλικα!δοκιμασετο κ θα με θυμηθείς!η γευση ειναι τελειως διαφορετικη απο οταν προσθετεις εστω και λιγο νερακι!

      Διαγραφή

περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας..