Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Πένες με τόνο..




Η σχέση μου με τον βραστήρα (νερού) είναι ιδιαίτερη από πολύ παλιά..κάτι σαν είδος πρώτης ανάγκης! απορώ πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν αφού για μένα είναι κυριολεκτικά το δεξί μου χέρι και ειδικά στην μαγειρική!
Το παρακάτω βραδινό πιάτο δεν σας το δείχνω γιατί είναι κάτι ξεχωριστό άλλα κάτι γρήγορο και θρεπτικό ειδικά για τις μέρες που είμαστε εξουθενωμένοι..Αυτές τις μέρες λοιπόν αντί για delivery ακολουθείστε τα παρακάτω ...
  • Βράζουμε νερό στο βραστήρα ( αν έχουμε!) και ταυτόχρονα ανοίγουμε το μάτι της ηλεκτρικής κουζίνας στη μεγαλύτερη θερμοκρασία, ρίχνουμε τις πένες, αλάτι, λίγο λαδάκι και αφού βράσει το νερό! περιμένουμε 1 λεπτό και σβήνουμε το μάτι, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε πάνω την κατσαρόλα μας! Αλλάζουμε, κάνουμε το ντούζ μας με ησυχία και επιστρέφουμε! τα ζυμαρικά θα είναι έτοιμα και θα έχουν τραβήξει όσο νερό χρειάζεται για να είναι ακριβώς al dente !
  • αυτός ο τρόπος γίνεται μόνο με μικρά ζυμαρικά (πένες, φουσίλι, κοφτό, κοχύλι κτλ) 
  • μέσα στο νερό ρίχνουμε ανάμεικτα λαχανικά (κατεψυγμένα ή φρέσκα ) ή κονσέρβα ανάμεικτων λαχανικών (σας έχω πει ότι έχω πάντα για ώρα ανάγκης) 
  • σουρώνουμε
  • προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Tips:
  1.  χρησιμοποιώντας αυτό τον τρόπο γλιτώνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά από το χρόνο μας 
  2. έχουμε ένα χαμηλό σε θερμίδες πιάτο αλλα πολύ θρεπτικό.
  3. για να υπολογίζεται τις μερίδες σας σωστά, μετρήστε στο μπολ που θα φάτε 1 μπολ άβραστα ζυμαρικά για κάθε δύο άτομα!
  4. με το ίδιο μπολ μετράμε το νερό για το ιδανικό αποτέλεσμα..για κάθε 1 μπολ άβραστα ζυμαρικά 4 μπολ νερό..
  5. αν έχουμε κάνει σωστή προετοιμασία λαχανικών , θα έχουμε πάντα διαθέσιμα για σούπες και γρήγορα γεύματα
  6. πριν παραγγείλετε σκεφτείτε οτι υπάρχει κάτι γρήγορο που μπορείτε να ετοιμάσετε χωρίς κόπο και πάνω από όλα υγιεινό.
Η δική μου εκδοχή:

υλικά:
πένες
ανάμεικτα λαχανικά
1 μικρό κουτάκι τόνος σε νερό
1 κεσεδάκι γιαούρτι
 πίκλες
αλάτι, πιπέρι 
προεραιτικά 1 κουτ.γλυκου κέτσαπ και μουστάρδα! (εχω έρωτα με την κετσαπ θα σας τα πω άλλη φορα αυτα!
εκτέλεση: 
ακολουθούμε την πιο πάνω διαδικασία. σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι.






Καλή μας όρεξη!





6 σχόλια:

  1. Μμμ!! Νόστιμο!! Θα δοκιμάσω τον τρόπο σου Χρυσά!! Γρήγορος και αποτελεσματικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι για τις μέρες που πραγματικά το μυαλό λέει σηκω..και το σώμα δεν ακολουθεί!χιχι
      φιλιά Ευη!

      Διαγραφή
  2. Έμαθα ενδιαφέροντα πράγματα σε αυτήν την ανάρτηση! 1) δεν γνώριζα τον τροπο με τον βραστήρα 2) πολυ βολικός ο τρόπος που μετράς τα ζυμαρικά. Εγω συνήθως βάζω όλο το πακέτο , γιατι δε το πετυχαίνω με τίποτα αλλιώς. 3) ωραια συνταγη, ταιριαστά υλικα που παντα εχω στο ντουλάπι μου και φαίνεται πολυ ωραια δεμένη η σάλτσα. Ευχαριστω, θα τη δοκιμάσω άμεσα. Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλη μου ειναι ο μονος τροπος να μετρησω σωστα γιατι με τα μικρα ζυμαρικα ολοι την παταμε και ή δεν φτανουν ή τα πετάμε!τρωγονται και ζεστα και κρυα (προσωπικά προτιμω τα ζεστα) και πραγματικά το γιαουρτι δενει υπεροχα την σαλτσα..το εχω αντικαταστησει τα τελευταία χρονια σε πολλες συνταγες γιατι δεν τα παω καλα με την κρεμα γαλακτος και η μαγιονέζα προσθετει περιττές θερμίδες που δεν μας χρειαζονται!φιλιαα

      Διαγραφή
  3. Ενδιαφέρων ο τρόπος βρασίματος των ζυμαρικών!! κ όντως μένουν al dente? Το γιαούρτι το έχω αντικαταστήσει και εγώ σε κάποιες συνταγές με ρην κρέμα γάλακτος που όμως την αγαπώ πολύ! φαίνεται λαχταριστό το πιάτο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα μικρα μονο ζυμαρικα αλλα ειναι όντως όπως πρεπει να ειναι!ειδικα στα τραπέζια που η ποσοτητα ειναι μεγαλη για μακαρονοσαλατες ειναι ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικος τροπος !

      Διαγραφή

περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας..