Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Πάρτι με θέμα την "ΦΑΡΜΑ"



....και μολις γίναμε 2 ετών (όλοι μαζι!χιχι)..δεν θελω να ξανασυγκινηθώ οποτέ τα συναισθήματα θα τα πούμε άλλη φορά..το θέμα του πάρτι είχε αποφασιστεί απο την γέννηση του ! καλά να είμαστε βέβαια ,αλλα έχω αλλά τέσσερα -πέντε αγαπημένα θέματα που έχω χρόνο να κάνω μέχρι να μεγαλώσει και να ζητά μόνος του τα δικά του αγαπημένα..
Και επειδή όπως έχουμε πει έχω τρέλα με τα παιδικά πάρτι..θέλω όλα  να είναι ταιριαστά! από τα εκτυπώσιμα, την τούρτα μέχρι και ο μπουφές !( και ας με κοροϊδεύουν!)
Αυτό που δεν προέβλεψα ήταν μια ξαφνική αλλαγή 2 μέρες πριν την μέρα του πάρτι..ο χρόνος περιορισμένος έως ελάχιστος και το πάρτι ξημέρωνε..
Το φετινό μας θέμα λοιπόν ειναι...πάρτι σε 8 ώρες ....δηλαδή πως φτιάχνω χειροποίητο μπουφε, τούρτα και στολισμό χωρίς να αγχωθώ, γιατί όλα γίνονται με λίγη καλή θέληση!!!


Αρχικά οι προσκλήσεις φτιάχτηκαν και στάλθηκαν μια βδομάδα πριν (ευτυχώς!)



όπως και το βιβλίο ευχών- φωτογραφιών! όπως σας είπα σε προηγούμενο post, προτιμώ ξεχωριστό για κάθε ηλικία με το θέμα του πάρτι εννοείται...φυσικά είναι υπέροχη ιδέα και για δώρο!
Φέτος το έκανα σε μορφή scrapbooking γιανα φιλοξενήσει την πρόσκληση, καρτούλες ευχών και όχι μόνο..είναι η Φάρμα και κάθε σελίδα έχει μια συνέχεια απο την προηγούμενη..Λίγα φύλλα χαρτόνι , αυτοκόλλητα και σφραγίδες με το σχετικό θέμα και έτοιμο! Τα συγκεκριμένα υλικά υπάρχουν άφθονα στο σπίτι μας οπότε ήταν κάτι πολύ γρήγορο.. τα εκτυπώσιμα χαρτάκια είναι για τις ευχές ενώ ο υπόλοιπος χώρος για τις φωτογραφίες που θα εκτυπωθούν. Φυσικά υπάρχει χώρος για το cd που φιλοξενεί όλες τις στιγμές του παρτι μας.




Τα δωράκια των παιδιών ήταν σχετικά και αυτα με το θέμα μας, ζαχαρωτα αγελαδίτσα, σκουλικάκια και βατόμουρα, μπαλονάκι και παιχνίδι memo με εικόνες της φάρμας, και είχαν γραμμένο το όνομα κάθε παιδιού. 



ο μπουφές μας περιείχε ότι πρόλαβε να γίνει την προηγούμενη μερα! 
  • ατομικό μηλοκεικ (δίνω συνταγη κάτω)

  • ατομική παστα φλώρα με σπιτική μαρμελάδα κεράσι και δαμάσκηνο (που κόλλησε στα χαρτάκια που είχα -γι΄αυτο προσοχή!!! παιρνουμε αυτά που γράφουν αντικολλητικά!)

  • τυροπιτάκια( αυτα τα πήρα έτοιμα τελευταια στιγμη)

  • λουκανοπιτάκια με κέτσαπ και μουστάρδα σε σουβλάκι με σφολιάτα

  • ποτηράκια με παντεσπάνι-κρέμα βανίλια και ζαχαρωτό σκουλικάκι

  • μπισκοτοζωάκια με ζαχαρόπαστα

  • μπισκοτάκια, δημητριακα, καραμελάκια




  • ποπ κορν σπιτικό σε ποτηράκι -καλαμποκιού

για πιατάκια χρησιμοποίησα ταψάκια μιας χρήσεως αλουμινίου που είχαν και καπάκι και έτσι ο κάθε καλεσμένος μπορούσε να το πάρει μαζί του χωρίς να ψάχνω σακουλάκια τελευταία στιγμη. Ενώ ο στολισμός ολοκληρώθηκε με αυγά  (που αδειασαν !), μπουκάλια γάλα, μια φάρμα απο χαρτόνι ,σημαιάκια κτλ που ετοιμάστηκαν στις 1 το βραδυ!








τα τραπέζια των καλεσμένων διακοσμήθηκαν και αυτά με κονφετί ζωάκια (αλλά δεν έχω φωτο ακόμη!)
και το τραπέζι ευχών στήθηκε δίπλα στον μπουφέ για να υπενθυμίζει στους καλεσμένους να γράψουν ευχούλες. Αν πάλι το ξεχάσουν..υπενθυμήστε το εσεις!



επειδή το πάρτι ήταν μασκέ (όποιος ήθελε βέβαια) υπήρχε και το σχετικό face-painting και σερπαντινες και σφυρίχτρες..





και  τέλος η τούρτα...που μπορεί να μην έγινε όπως την είχα στο μυαλό μου αλλά φαγώθηκε από όλους και τα σχόλια ήταν καλά οπότε είμαστε εντάξει!
Διακοσμήθηκε με μικρά ζωάκια και ότι άλλο υπήρχε διαθέσιμο στο σπίτι. Και με αληθινά άχυρα να την πλαισιώνουν που η κουμπάρα μου (η μια απο τις 5 καλέ!) μάζεψε με τα χεράκια της για να μην μου χαλάσει χατήρι ... 


Η τουρτίτσα αυτή έγινε με σαβαγιάρ και όχι με παντεσπάνι!
τα σαβαγιαρ έκαναν βουτιά σε γάλα με ελάχιστο λικερ πορτοκάλι (λόγω παιδιών) και στήθηκαν για βάση! Ενώ η κρέμα της είναι χτυπημενη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ (500ml) με 1 μικρό κουτάκι πραλίνα. Γύρω γύρω κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ με λίγο κακάο και από πάνω ανάλογα το έδαφος..ινδοκάρυδο χρωματιστό, μπισκότα, παντεσπάνι, σοκολατομπαλάκια και πραλίνα σκέτη για τον λάκο με τα γουρουνάκια...




και η συνταγή του μηλοκέικ μας :

υλικά:

3 αβγα
125 γρ βουτυρο
125γρ αχνη (9 κουταλιές σουπας)
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (20 κουταλιές σουπας)
3 κουταλιες σουπας γάλα
1 baking 
1 τσιμπιά αλάτι 
1 βανίλια
3-4 μήλα
κανέλα

εκτέλεση:
χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ και σε ξεχωριστό σκεύος χτυπάμε τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν. εννώνουμε τα δυό μείγματα και προσθέτουμε το αλευρι και τα υπόλοιπα υλικά καθώς και τα μήλα ψιλοκομμένα ή κομμένα τέταρτα αν το κάνουμε σε ταρτιέρα.  Ψήνουμε στους 180οC  


περάσαμε πολυ πολύ ωραία και το χαρήκαμε με την ψυχή μας!


  • τα εκτυπώσιμα είναι απο το pinterest στο φακελο μου farmer party https://gr.pinterest.com/chrsker21/farmer-party/ αλλα υπάρχουν πάρα πολυ ωραία και αν κάνετε αναζήτηση με το: barnyard birthday party

ευχαριστούμε πολυ...
  • για τις φωτογραφίες την Φένια απο το family tree by Fenia
  • και τον παιδότοπο μας Ζωηρο Γατούλη για την φιλοξενεία στο χώρο του! 

τα φιλια μουυυυυ

2 σχόλια:

  1. Μπράβο κορίτσαρα μου, όλα υπέροχα - δεν υπήρχε άλλωστε αμφιβολία!!! Να τον χαίρεσαι, πάντα γερός, χαμογελαστός, ευλογημένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας..