Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Γύρος Κοτόπουλο


Η σχέση μου με το "βρώμικο" είναι κακή..κάκιστη θα έλεγα..παραγγέλνω το γνωστό delivery 3 -4 φορές το χρόνο και συνήθως καταλήγω να γκρινιάζω για την ποιότητα, την ποσότητα, την τιμή  κτλ...'Οχι ότι δεν μου αρέσει το street food..σε ποιον δεν αρέσει άλλωστε... απλά μου πέφτει κάπως "βαρύ" από όλες τις απόψεις.  Δεν τρώω τηγανητά γενικά και αν και τρελαίνομαι για πικάντικα δεν μου ταιριάζει και πολύ η γεύση σε σχέση με αυτά που έχω συνηθίσει.
Έτσι προτιμώ να το φτιάχνω homemade για να είναι 100% σε αυτό που θα ήθελα. Σήμερα σας δείχνω το δικό μου πίτα club sandwich έτσι όπως το φτιάχνω για την οικογένεια και τους φίλους μας.

Ανάλογα το χρόνο που έχω στην διάθεση μου κάνω ένα από τους παρακάτω τρεις τρόπους...



επιλογή α:
κοτόπουλο που έχει περισσέψει από το μεσημεριανό ψιλοκόβεται και μπαίνει με μια κουταλιά λάδι σε καυτό τηγανάκι να πάρει την ξεροψημένη γεύση. Πασπαλίζεται με μπαχαρικό mix grill γιανα έχει την ανάλογη γεύση! καλύτερο γίνεται όταν έχει μπει λίγη ώρα στο ψυγείο και έχει "τραβήξει" τα υγρά του.

επιλογή β:
παίρνουμε στήθος κοτόπουλο, το ανοίγουμε φιλέτο το αλείφουμε με μια κουταλιά κέτσαπ (με την κέτσαπ έχω έρωτα..είναι το μόνο ανθυγιεινό που δυστυχώς δεν μπορώ να κόψω!) , αλάτι, ρίγανη και το μπαχαρικο mix grill. Το τυλίγουμε ρολό με την βοήθεια οδοντογλυφίδας και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδήσει. Το ψιλοκόβουμε και το περνάμε όπως είναι από καυτό τηγανάκι με μια κουταλιά λάδι γιανα ξεροψηθεί. Επειδή το φιλέτο δεν έχει πολύ λίπος ήδη η κρούστα που θα πιάσει στο φούρνο, μας βοηθά στο αποτέλεσμα που θέλουμε..αλλού πιο τραγανό και αλλού πιο μαλακό.

επιλογή γ :
Αν δεν έχουμε πολύ χρόνο βράζουμε το φιλέτο και ένα κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο σε 1 ποτήρι νερό. Μόλις τελειώσει το νερό, αφαιρούμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε, ρίχνουμε το λάδι και το μπαχαρικό και ξεροψήνουμε με την ίδια διαδικασία με πάνω.



από κει και πέρα σερβίρουμε με ότι τρόπο θέλουμε. Σε μας δεν λείπουν ποτέ οι πιτούλες οπότε είναι κάτι που γίνεται πάρα πολύ γρήγορα! γρηγορότερα απο το να μας έφερνα την παραγγελεία μας σπίτι θα έλεγα!
Η πιτούλες γίνονται πολύ μαλακές αν τις ραντίσετε ελαφρά με νερό, τις τυλίξετε σε λαδόκολλα και τις βάλετε για 5 λεπτά στο φούρνο. Αλλίως τις περνάμε από το τηγάνι να ζεσταθούν ( προσωπικά δεν τις λαδώνω για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα)
Ως σως ή σαλάτα ή αλοιφή (όπως την λέμε στην Β. Ελλάδα ) επιλέγω γιαουρτάκι (2% χαχαχα) που τρίβω μέσα λίγο αγγουράκι, αλάτι,1 κουταλιά λάδι και λίγες σταγόνες ξύδι.
Για τις πατατούλες ακολουθώ την γνωστή διαδικασία της - ψευτοτηγανητής πατάτας - με το λίγο λάδι, αλάτι, ρίγανη και στο φούρνο ( στο γκριλ) .
Η γεύση στα αλήθεια δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την "έτοιμη".  Η μόνη διαφορά είναι οτι μπορεί να καταναλωθεί ακόμη και απο παιδιά (αφαιρούμε το πικαντικο μπαχαρικό) μιας και δεν έχει περιττά  λίπη και η ποιότητα είναι ελεγχόμενη.
Τελείως υγιεινό δεν το λες αλλα σίγουρα είναι περισσότερο απο τα έτοιμα και κυρίως έχει λιγότερες θερμίδες...




τι λέτε θα το δοκιμάσετε???


τα φιλιά  μουυυυυυ

8 σχόλια:

  1. Ελα ρε συυυυ! Και δεν το εχω σκεφτει αυτο ποτε. Και εδω στα ξενα παρακαλαμε για ενα γυρακι κοτοπουλο! Θα το δοκιμασω σιγουρα ευχαριστώ για την ιδεα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκιμασετο με οτι κρεατικο εχει περισσέψει, ακομη και με ψητα λαχανικα. Την ολη τσαχπινιά την κανει το μπαχαρικο! Αυτο δινει την γεύση...Είναι εξίσου φανταστικό με οτι και αν χρησιμοποιήσεις💋😘💜

      Διαγραφή
  2. Πωπω τέλειο!! Και φυσικά σπιτικό και ξέρεις τι έχεις βάλει!! Συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου!! Αποθηκεύεται η συνταγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα το δοκιμασω σίγουρα. Παντα περισσεύει κοτοπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι οτι πρέπει για περισσεύματα!σκεψου οτι με μισο φιλετο φτιαχνεις 4 γύρους!φιλιά πολλα

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Και μενα ειδικα το μεγαλο(χαχα)ειναι λάτρεις του βρωμικου αλλα απο τοτε που του τ έφτιαξα τρωει μονο σπιτι!

      Διαγραφή

περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας..